Banatona.com
مرحبا بكِ بمنتديات بناتنا

يسعدنا انضمامكِ الينا و مشاركتنا

بمواضيعكِ القيمة


مـنـتـدى بناتنا النـسـائـــي
 
الرئيسيةس .و .جبحـثالتسجيلدخول
لمن ترغب بالترشح للإشراف في المنتدى... الرجاء دخول قسم اعلانات الادارة
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
سحابة الكلمات الدلالية
المواضيع الأخيرة
» الستيك المكسيكي
الأحد فبراير 02, 2014 6:03 am من طرف صحافة

» الشمس تقينا من الأنفلونزا
الأحد فبراير 02, 2014 5:48 am من طرف صحافة

» شروط مهمة لاقتناء الجهاز الرياضي المناسب
الأحد فبراير 02, 2014 5:45 am من طرف صحافة

» استرالي يتغذى على الفراشات والمحار لمدة شهر
الأحد فبراير 02, 2014 5:29 am من طرف صحافة

» شاب بطلب يد حبيبته مستعينا بالشرطة
الأحد فبراير 02, 2014 5:26 am من طرف صحافة

» كيف تستقبلين الزيارات المفاجئة
السبت فبراير 01, 2014 10:44 am من طرف صحافة

» اصول ارتياد صالون التجميل
السبت فبراير 01, 2014 10:41 am من طرف صحافة

» اصول المزاح مع الاخرين
السبت فبراير 01, 2014 10:36 am من طرف صحافة

» اصول التصرف في الرحلات الجماعية
السبت فبراير 01, 2014 10:34 am من طرف صحافة

Like/Tweet/+1
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
صحافة
 
Admin
 
سحر الشرق
 

شاطر | 
 

 بطاطس مقلية بالصوص

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
سحر الشرق
عضوة جديدة
عضوة جديدة


عدد المساهمات : 28
تقييم : 1
تاريخ التسجيل : 26/07/2013

مُساهمةموضوع: بطاطس مقلية بالصوص   الأحد يوليو 28, 2013 4:21 am


 
المقادير
2 ثمرة بطاطس مقطّعة مكعبات كبيرة
ملعقة صغيرة بابريكا (فلفل أحمر مطحون)
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة كبيرة ملح
4 كوب ميه
مقادير الصوص:
كوب مايونيز
ملعقة صغيرة صلصة طماطم
2 ملعقة صغيرة عصير ليمون
½ ملعقة صغيرة بابريكا
4 فص ثوم مفروم
رشة ملح
شطة
مقادير خلطة التوابل:
2 ملعقة كبيرة ملح
ملعقة صغيرة فلفل أسود
ملعقة صغيرة بابريكا
طريقة التحضير
1- انقعي البطاطس في ميه ساقعة شوية، وبعد كده حطّي 4 أكواب ميه على النار وضيفي عليها الملح والبابريكا والكمون، وسيبيهم على النار لحد ما الميه تغلي، وبعدين ضيفي على الخليط مكعبات البطاطس وسيبيهم على النار لمدة 10 دقائق، وبعد كده ارفعي مكعبات البطاطس من الميه وسيبيها على جنب تبرد شوية.
2- لعمل الصوص، اخلطي الثوم مع الملح والبابريكا والمايونيز وعصير الليمون وصلصة الطماطم والشطة، وقلّبيهم مع بعض كويس لحد ما الخليط يتجانس، وسيبيه على جنب.
3- حمّري مكعبات البطاطس في الزيت لحد ما يبقى لونها دهبي، وبعد كده ارفعيها من على النار على مناديل ورقية علشان تشرب الزيت، وبعدين حطّيها في أطباق التقديم وضيفي عليها الصوص وخليط التوابل.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
بطاطس مقلية بالصوص
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
Banatona.com :: قـسـم الـمـطـبـخ :: مـنـتـدى الأكلات-
انتقل الى: